ராதே கிருஷ்ணா 11-08-2015
Eka Sloki Bhagavatam
आदौ देवकीदेवीगर्भजननम् गोपीगृहे वर्धनम्
मायपूतनिजीवितापहरणम् गोवर्धनोद्धारणम्
कम्सच्छेदनकौरवादिहननं कुन्तीसुतपालनम्
श्रीमद्भागवतम् पुराणकथितं श्रीकृष्ण लीलामृथम्
Adau devakidevi-garbha-jananam gopI-grihe vardhanam
mAya-pUtana-jeeva-tApa-haraNam govardhanodhAraNam
kamsachchedana-kauravAdi-hananam kuntIsutpAlanam
shrImad bhAgavatam purANakathitam shrIkrishNa leelAmrutam
ஆதௌ தேவகிதேவிகர்பஜனனம் கோபிக்ருஹே வர்தனம்
மாயபூதனஜீவிதாபஹரணம் கோவர்தனோதாரணம்
கம்சச்சேதன கௌரவாதிஹனனம் குந்தி சுதபாலனம்
ஸ்ரீமத்பாகவதம் புராணகதிதம் ஸ்ரீக்ருஷ்ண லீலாம்ருதம்
Eka Sloki Bharatam
आदौ पाण्डवधार्तराष्ट्रजननम् लाक्षागृहे दाहनम्
द्यूते श्री हरणम् वने विहरणम् मत्स्यालये वर्तनम्
लीलागोग्रहणम् रणे वितरणम् सन्धिक्रियाज्रुम्भणम्
भीष्मद्रोण सुयोधनादि मथनम् एतन्महाभारतम्
Adau pAndavadhArtarAshtrajananam lAkshAgruhe dAhanam
dyUte shrIharaNam vane viharaNam matsyAlaye vartanam
leelAgograhaNam raNevitaraNam sandhikriyAjrumbhaNam
bhIshmadroNasuyodhanAdimathanam etanmahAbhAratam
ஆதௌ பாண்டவதார்தராஷ்ட்ரஜனனம் லாக்ஷாக்ருஹே தாஹனம்
த்யூதம் ஸ்ரீஹரணம் வனேவிஹரணம் மத்ஸ்யாலயே வர்தனம்
லீலாகோக்ரஹணம் ரணே விஹரணம் ஸந்திக்ரியாஜ்ரும்பணம்
பீஷ்மத்ரோணசுயோதனாதிமதனம் ஏதன்மஹாபாரதம்
Eka Sloki Ramayanam
आदौ रामतपोवनादिगमनं हत्वा मृगं काञ्चनं
वैदेहीहरणं जटायुमरणं सुग्रीवसंभाषणम् |
वालीनिर्दलनं समुद्रतरणं लङ्कापुरीदाहनं
पश्र्चाद्रावणकुम्भकर्णहननमेतद्धि रामायणम् ||
Adhau rAma tapovanAdigamanam hatvA mrugam kAnchanam
vaidehI-haraNam jaTAyu-maraNam sugrIva sambhAShaNam
vAleenirdalanam samudra taraNam lankApurIdAhanam
paschAd rAvaNa kumbhakarNahananam etaddhi rAmAyaNam
ஆதௌ ராம தபோ வனாதிகமனம் ஹத்வா ம்ருகம் காஞ்சனம்
வைதேஹி ஹரணம் ஜடாயு மரணம் சுக்ரீவ சம்பாஷணம்
வாலீநிர்தலனம் சமுத்ர தரணம் லங்காபுரீ தாஹனம்
பஸ்சாத் ராவண கும்பகர்ண ஹனனம் ஏதத்தி ராமாயணம்
Krishnashtakam
(By Sri Adi Shankaracharya)
वसुदेव-सुतं देवं कंस-चाणूर-मर्दनम्
देवकी-परमानन्दं कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
vasudeva-sutam devam kamsa-chAnUra-mardanam
devakI-paramAnandam krishnam vande jagadgurum
अतसीपुष्पसङ्काशं हार-नूपुर-शोभितम्
रत्न-कङ्कण-केयूरम कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
atasIpshpasankAsham hAra-nUpura-shobhitam
ratna-kankaNa-keyuram krishnam vande jagadgurum
कुटिलालक-संयुक्तं पूर्णचंद्र-निभाननम्
विलसत्-कुण्ड्लधरं कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
kutilAlaka-samyuktam pUrNachandra-nibhAnanam
vilasat-kundaladharam krishnam vande jagadgurum
मंदारगन्ध-संयुक्तं चारुहासं चतुर्भुजं
बर्हि-पिच्छावचूडाङ्गं कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
mandAragandha-samyuktam chAruhAsam chaturbhujam
barhi-picchAvachUdAngam krishnam vande jagadgurum
उत्फुल्लपद्म-पत्राक्षं नीलजीमूत-सन्निभम्
याद्वानां शिरोरत्नं कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
utphullapadma-patrAksham nIlajImoota-sannibham
yAdavAnAm shiroratnam krishnam vande jagadgurum
रुक्मिणीकेली -संयुक्तं पीताम्बर-सुशोभितम्
अवाप्त-तुलासीगंधम कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
rukminIkeli-samyuktam peetAmbara-sushobhitam
avapta-tulasIgandham krishnam vande jagadgurum
गोपिकानां कुचद्वन्द्व-कुन्कुमाङ्कित-वक्षसम्
श्रीनिकेतं महेष्वासं कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
gopikAnAm kuchacvadvandva kumkumAnkita vakshasam
shrIniketam maheshvAsam krishnam vande jagadgurum
श्रीवात्साङकं महोरस्कं वनमाला-विराजितम्
शङ्कचक्र-धरं देवं कृष्णं वन्दे जगद्गुरुम् ||
shrIvatsAnkam mahoraskam vanamAlA virAjitam
shankachakra-dharam devam krishnam vande jagadgurum
कृष्णाष्टकं-इदं पुण्यं प्रातरुत्थाय यः पठेत्
कोटिजन्म-कृतं पापं स्मरणेन विनश्यति ||
krishnAshtakam-idam puNyam prAtarutthAya yah paTet
kotijanma-krutam pApam smaraNena vinashyati
Nama-Ramayanam
श्री नाम-रामायणम्
shrI nAma-rAmAyaNam
By Sri Lakshmanacharya
बालकाण्डम् (Balakandam)
picture source: lordrama.co.in
शुद्धब्रह्म-परात्पर राम
shuddhabrahma-parAtpara rAma
कालात्मक-परमेश्र्वर राम
kAlAtmaka-parameshwara rAma
शेषतल्प-सुखनिद्रित राम
sheShatalpa-sukhanidrita rAma
ब्रह्माद्यमरप्रार्थित राम
brahmAdyamaraprArthita rAma
चण्डकिरणकुलमण्डन राम
chaNDakiraNakulamaNDana rAma
श्रीमद्दशरथ-नन्दन राम
shrImaddasaratha-nandana rAma
कौसल्यासुख-वर्धन राम
kausalyAsukha-vardhana rAma
विश्र्वमित्र-प्रियधन राम
vishwAmitra-priyadhana rAma
घोरताटका-घातक राम
ghoratATakA-ghAtaka rAma
मारीचादिनिपातक राम
mArIchAdinipAtaka rAma
कौशिकमख-संरक्षक राम
kaushikamakha-samrakshaka rAma
श्रीमदहल्योद्धारक राम
shrImadahalyoddhAraka rAma
गौतममुनि-संपूजित राम
gautamamuni-sampUjita rAma
सुरमनिवरगण-संस्तुत राम
suramanivaragaNa-samstuta rAma
नाविकधाविकमृदुपद राम
nAvikadhAvikamrudupada rAma
मिथिलापुरजन-मोहक राम
mithilApurajana-mohaka rAma
विदेहमानसरञ्जक राम
videhamAnasaranjaka rAma
त्र्यम्बककार्मुकभञ्जक राम
tryambakakArmukabhanjaka rAma
सीतार्पितवरमालिक राम
sItArpitavaramAlika rAma
कृतवैवाहिककौतुक राम
krutavaivAhikakautuka rAma
भार्गवदर्प-विनाशक राम
bhArgavadarpa-vinAshaka rAma
श्रीमदयोध्या-पालक राम
shrImadayodhyA-pAlaka rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
अयोध्याकाण्डम् (Ayodhyakandam)
picture source: indianetzone.com
अगणित-गुणगण-भूषित राम
agaNita-guNagaNa-bhUShita rAma
अवनीतनया-कामित राम
avanItanayA-kAmita rAma
राकाचन्द्र-समानन राम
rAkAchandra-samAnana rAma
पितृवाक्याश्रित-कानन राम
pitruvAkyAshrita-kAnana rAma
प्रियगुहविनिवेदितपद राम
priyaguhaviniveditapada rAma
तत्क्षालितनिज-मृदुपद राम
tatkshAlitanija-mrudupada rAma
भरद्वाजमुखानन्दक राम
bharadwAjamukhAnandaka rAma
चित्रकूटाद्रि-निकेतन राम
chitrakooTAdri-niketana rAma
दशरथसंतत-चिन्तित राम
dasharathasamtata-chintita rAma
कैकेयी-तनयार्थित राम
kaikeyi-tanayArthita rAma
विरचित-निजपितृ-कर्मक राम
virachita-nijapitru-karmaka rAma
भरतार्पित-निज-पादुक राम
bharatArpita-nija-pAduka rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
अरण्यकाण्डम् (Aranyakandam)
picture source: satyameva-jayate.net
दण्डकावनजन-पावन राम
danDakAvanajana-pAvana rAma
दुष्टविराध-विनाशन राम
duShTavirAdha-vinAshana rAma
शरभङ्ग-सुतीक्ष्णार्चित राम
sharabhanga-suteekshNArchita rAma
अगस्त्यानुग्रह-वर्धित राम
agastyAnugraha-vardhita rAma
गृध्राधिप-संसेवित राम
grudhrAdhipa-samsevita rAma
पञ्चवटीतट-सुस्थित राम
panchavaTItaTa-susthita rAma
शूर्पणखार्ति-विधायक राम
shUrpaNakhArti-vidhAyaka rAma
खरदूषणमुख-सूदक राम
kharadUShaNamukha-sUdaka rAma
सीताप्रियहरिणानुग राम
sItApriyahariNAnuga rAma
मारीचार्तिकृदाशुग राम
mArIchArtikrudAshuga rAma
विनष्टसीतान्वेषक राम
vinaShTasItAnveShaka rAma
गृध्राधिपगतिदायक राम
grudhrAdhipagatidAyaka rAma
शबरीदत्त-फलाशन राम
shabarIdatta-phalAshana rAma
कबन्ध-बाहुच्छेदन राम
kabandha-bAhucchedana rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
किष्किन्धाकाण्डम् (Kishkindhakandam)
हनुमत्सेवित-निजपद राम
hanumatsevita-nijapada rAma
नतसुग्रीवाभीष्टद राम
natasugrIvAbhIShTada rAma
गर्वितवाली-संहारक राम
garvitavAlI-samhAraka rAma
वानरदूत-प्रेषक राम
vAnaradUta-preShaka rAma
हितकरलक्ष्मण-संयुत राम
hitakaralakshmaNa-samyuta rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
सुन्दरकाण्डम् (Sundarakandam)
picture source: bbsl.org.uk
कपिवर-संतत-संस्तुत राम
kapivara-samtata-samstuta rAma
तद्गतिविघ्न-ध्वंसक राम
tadgativighna-dhvamsaka rAma
सीता-प्राणाधारक राम
sItA-prANAdhAraka rAma
दुष्टदशानन-दूषित राम
duShtadashAnana-dUShita rAma
शिष्टहनूमद्-भूषित राम
shiShTahanUmad-bhUShita rAma
सीतावेदित-काकावन राम
sItAvedita-kAkAvana rAma
कृतचूडामणि-दर्शन राम
krutachUDAmaNi-darshana rAma
कपिवरवचनाश्र्वासित राम
kapivaravachanAshvAsita rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
युद्धकाण्डम् (Yuddhakandam)
picture source: indianetzone.com
रावणनिधन-प्रस्थित राम
rAvaNanidhana-prasthita rAma
वानरसैन्य-समावृत राम
vAnarasainya-samAvruta rAma
शोषितसरिदीशार्थित राम
shoShitasaridIshArthita rAma
विभीषणाभय-दायक राम
vibhIShaNAbhaya-dAyaka rAma
पर्वतसेतुनिबन्धक राम
parvatasetunibandhaka rAma
कुम्भकर्ण-शिरशछेदक राम
kumbhakarNa-shirashChedaka rAma
राक्षससड़घविमर्दक राम
rAkshasasanghavimardaka rAma
अहिमहिरावणचारण राम
ahimAmahirAvaNachAraNa rAma
संहृतदशमुखरावण राम
samhrutadashamukharAvaNa rAma
विधिभवमुखसुरसंस्तुत राम
vidhibhavamukhasurasamstuta rAma
खस्थितदशरथवीक्षित राम
khasthitadasharathavIkshita rAma
सीतादर्शनमोदित राम
sItAdarshanamodita rAma
अभिषिक्तविभीषणनत राम
abhiShiktavibhIShaNanata rAma
पुष्पकयानारोहण राम
puShpakayAnArohaNa rAma
भरद्वाजाभिनिषेवण राम
bharadwAjAbhiniShevaNa rAma
भरतप्राणप्रियकर राम
bharataprANapriyakara rAma
साकेतपुरीभूषण राम
sAketapurIbhUShaNa rAma
सकलस्वीयसमानत राम
sakalasvIyasamAnata rAma
रत्नलसत्पीठास्थित राम
ratnalasatpIThAsthita rAma
पट्टाभिषेकालड़कृत राम
pattAbhiShekAlankruta rAma
पार्थिवकुलसम्मानित राम
pArthivakulasammAnita rAma
विभीषणार्पितरङ्गक राम
vibhIShaNArpitarangaka rAma
कीशकुलानुग्रहकर राम
kIshakulAnugrahakara rAma
सकलजीव-संरक्षक राम
sakalajIva-samrakshaka rAma
समस्त-लोकाधारक राम
samasta-lokAdhAraka rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
उत्तरकाण्डम् (Uttarakandam)
picture source: indianetzone.com
आगतमुनिगण-संस्तुत राम
AgatamunigaNa-samstuta rAma
विश्रुतदशकण्ठोद्भव राम
vishrutadashakaNThodbhava rAma
सीतालिङ्गन-निर्वृत राम
sItAlingana-nirvruta rAma
नीति-सुरक्षित-जनपद राम
nIti-surakshita-janapada rAma
विपिनत्याजितजनकज राम
vipinatyAjitajanakaja rAma
कारितलवणासुरवध राम
kAritalavaNAsuravadha rAma
स्वर्गतशम्बुक-संस्तुत राम
svargatashambuka-samstuta rAma
स्वतनयकुशलवनन्दित राम
svatanayakushalavanandita rAma
अश्र्वमेधक्रतुदीक्षित राम
ashwamedhakratudIkshita rAma
कालावेदितसुरपद राम
kAlAveditasurapada rAma
आयोध्यकजनमुक्तिद राम
Ayodhyakajanamuktida rAma
विधिमुखविबुधानन्दक राम
vidhimukhavibudhAnandaka rAma
तेजोमयनिजरूपक राम
tejomayanijarUpaka rAma
संसृतिबन्धविमोचक राम
samsrutibandhavimochaka rAma
धर्मस्थापनतत्पर राम
dharmasthApanatatpara rAma
भक्तिपरायणमुक्तिद राम
bhaktiparAyaNamuktida rAma
सर्वचराचरपालक राम
sarvacharAcharapAlaka rAma
सर्वभवामयवारक राम
sarvabhavAmayavAraka rAma
वैकुण्ठालयसंस्थित राम
vaikunThAlayasamsthita rAma
नित्यानन्दपदस्थित राम
nityAnandapadasthita rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
घोरताटका-घातक राम
ghoratATakA-ghAtaka rAma
मारीचादिनिपातक राम
mArIchAdinipAtaka rAma
कौशिकमख-संरक्षक राम
kaushikamakha-samrakshaka rAma
श्रीमदहल्योद्धारक राम
shrImadahalyoddhAraka rAma
गौतममुनि-संपूजित राम
gautamamuni-sampUjita rAma
सुरमनिवरगण-संस्तुत राम
suramanivaragaNa-samstuta rAma
नाविकधाविकमृदुपद राम
nAvikadhAvikamrudupada rAma
मिथिलापुरजन-मोहक राम
mithilApurajana-mohaka rAma
विदेहमानसरञ्जक राम
videhamAnasaranjaka rAma
त्र्यम्बककार्मुकभञ्जक राम
tryambakakArmukabhanjaka rAma
सीतार्पितवरमालिक राम
sItArpitavaramAlika rAma
कृतवैवाहिककौतुक राम
krutavaivAhikakautuka rAma
भार्गवदर्प-विनाशक राम
bhArgavadarpa-vinAshaka rAma
श्रीमदयोध्या-पालक राम
shrImadayodhyA-pAlaka rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
अयोध्याकाण्डम् (Ayodhyakandam)
picture source: indianetzone.com
अगणित-गुणगण-भूषित राम
agaNita-guNagaNa-bhUShita rAma
अवनीतनया-कामित राम
avanItanayA-kAmita rAma
राकाचन्द्र-समानन राम
rAkAchandra-samAnana rAma
पितृवाक्याश्रित-कानन राम
pitruvAkyAshrita-kAnana rAma
प्रियगुहविनिवेदितपद राम
priyaguhaviniveditapada rAma
तत्क्षालितनिज-मृदुपद राम
tatkshAlitanija-mrudupada rAma
भरद्वाजमुखानन्दक राम
bharadwAjamukhAnandaka rAma
चित्रकूटाद्रि-निकेतन राम
chitrakooTAdri-niketana rAma
दशरथसंतत-चिन्तित राम
dasharathasamtata-chintita rAma
कैकेयी-तनयार्थित राम
kaikeyi-tanayArthita rAma
विरचित-निजपितृ-कर्मक राम
virachita-nijapitru-karmaka rAma
भरतार्पित-निज-पादुक राम
bharatArpita-nija-pAduka rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
अरण्यकाण्डम् (Aranyakandam)
picture source: satyameva-jayate.net
दण्डकावनजन-पावन राम
danDakAvanajana-pAvana rAma
दुष्टविराध-विनाशन राम
duShTavirAdha-vinAshana rAma
शरभङ्ग-सुतीक्ष्णार्चित राम
sharabhanga-suteekshNArchita rAma
अगस्त्यानुग्रह-वर्धित राम
agastyAnugraha-vardhita rAma
गृध्राधिप-संसेवित राम
grudhrAdhipa-samsevita rAma
पञ्चवटीतट-सुस्थित राम
panchavaTItaTa-susthita rAma
शूर्पणखार्ति-विधायक राम
shUrpaNakhArti-vidhAyaka rAma
खरदूषणमुख-सूदक राम
kharadUShaNamukha-sUdaka rAma
सीताप्रियहरिणानुग राम
sItApriyahariNAnuga rAma
मारीचार्तिकृदाशुग राम
mArIchArtikrudAshuga rAma
विनष्टसीतान्वेषक राम
vinaShTasItAnveShaka rAma
गृध्राधिपगतिदायक राम
grudhrAdhipagatidAyaka rAma
शबरीदत्त-फलाशन राम
shabarIdatta-phalAshana rAma
कबन्ध-बाहुच्छेदन राम
kabandha-bAhucchedana rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
किष्किन्धाकाण्डम् (Kishkindhakandam)
हनुमत्सेवित-निजपद राम
hanumatsevita-nijapada rAma
नतसुग्रीवाभीष्टद राम
natasugrIvAbhIShTada rAma
गर्वितवाली-संहारक राम
garvitavAlI-samhAraka rAma
वानरदूत-प्रेषक राम
vAnaradUta-preShaka rAma
हितकरलक्ष्मण-संयुत राम
hitakaralakshmaNa-samyuta rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
सुन्दरकाण्डम् (Sundarakandam)
picture source: bbsl.org.uk
कपिवर-संतत-संस्तुत राम
kapivara-samtata-samstuta rAma
तद्गतिविघ्न-ध्वंसक राम
tadgativighna-dhvamsaka rAma
सीता-प्राणाधारक राम
sItA-prANAdhAraka rAma
दुष्टदशानन-दूषित राम
duShtadashAnana-dUShita rAma
शिष्टहनूमद्-भूषित राम
shiShTahanUmad-bhUShita rAma
सीतावेदित-काकावन राम
sItAvedita-kAkAvana rAma
कृतचूडामणि-दर्शन राम
krutachUDAmaNi-darshana rAma
कपिवरवचनाश्र्वासित राम
kapivaravachanAshvAsita rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
युद्धकाण्डम् (Yuddhakandam)
picture source: indianetzone.com
रावणनिधन-प्रस्थित राम
rAvaNanidhana-prasthita rAma
वानरसैन्य-समावृत राम
vAnarasainya-samAvruta rAma
शोषितसरिदीशार्थित राम
shoShitasaridIshArthita rAma
विभीषणाभय-दायक राम
vibhIShaNAbhaya-dAyaka rAma
पर्वतसेतुनिबन्धक राम
parvatasetunibandhaka rAma
कुम्भकर्ण-शिरशछेदक राम
kumbhakarNa-shirashChedaka rAma
राक्षससड़घविमर्दक राम
rAkshasasanghavimardaka rAma
अहिमहिरावणचारण राम
ahimAmahirAvaNachAraNa rAma
संहृतदशमुखरावण राम
samhrutadashamukharAvaNa rAma
विधिभवमुखसुरसंस्तुत राम
vidhibhavamukhasurasamstuta rAma
खस्थितदशरथवीक्षित राम
khasthitadasharathavIkshita rAma
सीतादर्शनमोदित राम
sItAdarshanamodita rAma
अभिषिक्तविभीषणनत राम
abhiShiktavibhIShaNanata rAma
पुष्पकयानारोहण राम
puShpakayAnArohaNa rAma
भरद्वाजाभिनिषेवण राम
bharadwAjAbhiniShevaNa rAma
भरतप्राणप्रियकर राम
bharataprANapriyakara rAma
साकेतपुरीभूषण राम
sAketapurIbhUShaNa rAma
सकलस्वीयसमानत राम
sakalasvIyasamAnata rAma
रत्नलसत्पीठास्थित राम
ratnalasatpIThAsthita rAma
पट्टाभिषेकालड़कृत राम
pattAbhiShekAlankruta rAma
पार्थिवकुलसम्मानित राम
pArthivakulasammAnita rAma
विभीषणार्पितरङ्गक राम
vibhIShaNArpitarangaka rAma
कीशकुलानुग्रहकर राम
kIshakulAnugrahakara rAma
सकलजीव-संरक्षक राम
sakalajIva-samrakshaka rAma
समस्त-लोकाधारक राम
samasta-lokAdhAraka rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
उत्तरकाण्डम् (Uttarakandam)
picture source: indianetzone.com
आगतमुनिगण-संस्तुत राम
AgatamunigaNa-samstuta rAma
विश्रुतदशकण्ठोद्भव राम
vishrutadashakaNThodbhava rAma
सीतालिङ्गन-निर्वृत राम
sItAlingana-nirvruta rAma
नीति-सुरक्षित-जनपद राम
nIti-surakshita-janapada rAma
विपिनत्याजितजनकज राम
vipinatyAjitajanakaja rAma
कारितलवणासुरवध राम
kAritalavaNAsuravadha rAma
स्वर्गतशम्बुक-संस्तुत राम
svargatashambuka-samstuta rAma
स्वतनयकुशलवनन्दित राम
svatanayakushalavanandita rAma
अश्र्वमेधक्रतुदीक्षित राम
ashwamedhakratudIkshita rAma
कालावेदितसुरपद राम
kAlAveditasurapada rAma
आयोध्यकजनमुक्तिद राम
Ayodhyakajanamuktida rAma
विधिमुखविबुधानन्दक राम
vidhimukhavibudhAnandaka rAma
तेजोमयनिजरूपक राम
tejomayanijarUpaka rAma
संसृतिबन्धविमोचक राम
samsrutibandhavimochaka rAma
धर्मस्थापनतत्पर राम
dharmasthApanatatpara rAma
भक्तिपरायणमुक्तिद राम
bhaktiparAyaNamuktida rAma
सर्वचराचरपालक राम
sarvacharAcharapAlaka rAma
सर्वभवामयवारक राम
sarvabhavAmayavAraka rAma
वैकुण्ठालयसंस्थित राम
vaikunThAlayasamsthita rAma
नित्यानन्दपदस्थित राम
nityAnandapadasthita rAma
राम राम जय राजा राम
rAma rAma jaya rAjA rAma
राम राम जय सीता राम
rAma rAma jaya sItA rAma
........................
यत्र यत्र रघुनाथ कीर्तनम्
तत्र तत्र कृतमस्तकाञ्जलीं
भाश्पवारि परिपूर्ण लोचनम्
मारुतिं नमत राक्षसान्तकम्
yatra yatra raghunAtha kIrtanam
tatra tatra krutamastakAnjalIm
bhAshpavAri paripUrNa lochanam
mArutim namata rAkshasAntakam
Wherever Rama's name is uttered, there Maruti (who puts an end to the evil ones) is present, shedding tears of joy and devotion.
Also read: Ananda Ramayanam (Tamil)
Wherever Rama's name is uttered, there Maruti (who puts an end to the evil ones) is present, shedding tears of joy and devotion.
Also read: Ananda Ramayanam (Tamil)
Ramayana Dhyanam (Tamil)
ஆஞ்சநேயர் துதி
கோதண்ட தீக்ஷா குருராம நாமத்தை
நீதண்ட வாடியேன் செப்புதற்கு - கோதண்டா
மாருதியே அஞ்சனையாள் மைந்தனே நற்கருணை
வாருதியே நீ துணையே வா
கோதண்ட தீக்ஷா குருராம நாமத்தை
நீதண்ட வாடியேன் செப்புதற்கு - கோதண்டா
மாருதியே அஞ்சனையாள் மைந்தனே நற்கருணை
வாருதியே நீ துணையே வா
பெருமாள் துதி
அண்டர் நம் துயரம் தீர அயோத்திமா நகரில் வந்து
தண்டகாரணியம் சென்று சமுத்திர மீ வணையைக்கட்டி
கொண்டுரா வணனைமாட்டக் கோதண்டங் கையிலேந்தி
புண்டரீககக் கண்ணன் ராமன் பொன்னடிக் கமலல் போற்றி
1 - வது பாலகாண்டம்
தேவர் குறை தீர்த்திடவே ராமா ராமா
மூவரோடு அவதரித்தாய் ராமா ராமா
தசரதர்க்குப் பாலகனாய் ராமா ராமா
புஜபலத்தோடு ஜனித்தாய் ராமா ராமா
கோசலைதன் கர்பத்தில் ராமா ராமா
கூசாமலே நீ பிறந்தாய் ராமா ராமா
தவமுனிக்கு உதவி செய்ய ராமா ராமா
கவனமுடன் பின் சென்றாய் ராமா ராமா
தாடகையை சங்கரித்தாய் ராமா ராமா
பாடபுகழ் தானடைந்தாய் ராமா ராமா
கல்லைப் பெண்ணாக்கு வித்தாய் ராமா ராமா
வில் வளைக்க மிதிலை சென்றாய் ராமா ராமா
ஜனகன்வர லாறு கேட்ட ராமா ராமா
தனக்குப்பதில் முனியுரைக்க ராமா ராமா
தனுசைக் கையிலெடுத்தாய் ராமா ராமா
மனதில் கிலேசமுற்றாய் ராமா ராமா
வில்முறிய சீதைக்கண்டு ராமா ராமா
நல்மணஞ் செய்து கொண்டாய் ராமா ராமா
மங்களங்கள் பாடவே ராமா ராமா
தங்கனீர் மிதிலைதனில் ராமா ராமா
பரசுராமர் வில்முறித்தீர் ராமா ராமா
கரசனமா வயோத்தி சென்றீர் ராமா ராமா
சீதையுடன் வாழ்ந்திருந்தீர் ராமா ராமா
சிறப்பவே அயோத்தி நகர் ராமா ராமா
2 -வது அயோத்தியா காண்டம்
அயோதிக்கரசனாக ராமா ராமா
ஆவதனில் தசரதனும் ராமா ராமா
உந்தனையே வேண்டிக்கொண்டார் ராமா ராமா
சிந்தை களித்திருந்தார் ராமா ராமா
சிற்றன்னை கைகேயியை ராமா ராமா
பற்றில்லாது கூனியுமே ராமா ராமா
பக்குவமாய்த் தான் கலைத்து ராமா ராமா
பரதர் முடி பெற்றிடவே ராமா ராமா
உத்திரவு கேள் என்று ராமா ராமா
ஊக்கமுண்டாக்கி விட்டாள் ராமா ராமா
தாய் மொழி தவராமலே ராமா ராமா
தவவேடம் தான் கொண்டாய் ராமா ராமா
தசரதரும் விசனம் கொள்ள ராமா ராமா
தானடைந்தாய் கானகமும் ராமா ராமா
சீதையுடன் புறப்படவே ராமா ராமா
லக்ஷ்மணர் கூடவந்தார் ராமா ராமா
பக்தரெல்லாம் புலம்பிடவும் ராமா ராமா
பலநீதி சொல்லி தானகன்றாய் ராமா ராமா
கங்கை கரை அடைந்தாய் ராமா ராமா
நங்கை சீதையுடன் ராமா ராமா
ஒடம்விட்ட குகனுடன் ராமா ராமா
உளவுகொண்டு அங்கிருக்க ராமா ராமா
சேனையுடன் பரதன் வர ராமா ராமா
சிறப்புடனே பாதுகைக்கு ராமா ராமா
பட்டங்கட்டி அரசு செய்ய ராமா ராமா
பரதரும் திரும்பிச் சென்றார் ராமா ராமா
3 -வது ஆரண்ய காண்டம்
அத்திரி முனியைக் கண்டு ராமா ராமா
அப்புறம் தண்டகம் சென்றாய் ராமா ராமா
கொடிய விராதகனை ராமா ராமா
மடிய சங்காரம் செய்தாய் ராமா ராமா
தண்டக வனத்து ரிஷிகள் ராமா ராமா
அண்டவர காத்து நின்றீர் ராமா ராமா
பஞ்சவடி தீரம் சென்றாய் ராமா ராமா
பர்ணசாலை கட்டி நின்றீர் ராமா ராமா
சூர்ப்பான் தம்பி என்றீர் ராமா ராமா
தம்பியால் பங்கம் அடைந்தாள் ராமா ராமா
வெம்பியமனம் வாடினாள் ராமா ராமா
கரதூஷ்ணாதியரை ராமா ராமா
வரைமுறை இட்டாள் ராமா ராமா
கோதண்டத்துக்குச் சிறையாக ராமா ராமா
கூகுரலிட்டோடி வந்தார் ராமா ராமா
சூர்பனகை தூண்டுதலால் ராமா ராமா
ஆர்ப்பரித்தான் ராவணனும் ராமா ராமா
மாரீசனை மானாகவர ராமா ராமா
மருமகனும் வேண்டிக்கொண்டான் ராமா ராமா
மாரீச்சன் மறுத்ததற்கு ராமா ராமா
தாறுமாறாய்க் கூறிவிட்டான் ராமா ராமா
சீதை முன்னே மான் வரவே ராமா ராமா
அதைப்பிடிக்க பின் சென்றாய் ராமா ராமா
அம்புபட்டு விழுந்தது மான் ராமா ராமா
நம்பும்படி கூக்குரலிட ராமா ராமா
சிந்தை கலங்கிடவே ராமா ராமா
சீதை வருந்தினாளே ராமா ராமா
ராவண சந்நியாசி வந்தான் ராமா ராமா
நிலத்தொட சீதையை ராமா ராமா
தேரின்மேல் எடுத்துச் சென்றான் ராமா ராமா
தெரிந்து எதிர்க்க ஜடாயுவும் ராமா ராமா
சிறகொடிந்து நிலத்தில் விழ ராமா ராமா
சீதை வரம் தந்து சென்றாள் ராமா ராமா
தேடி வரும் வழியில் ராமா ராமா
தென்பட்ட ஜடாயுவுக்கு ராமா ராமா
நல்வரமும் தந்தளித்தாய் ராமா ராமா
செல்வழியில் கவந்தன் வர ராமா ராமா
சேர எமலோகம் தந்தீர் ராமா ராமா
சபரிக்கு முக்தி தந்தீர் ராமா ராமா
நல்வரமும் தான் அளித்தாய் ராமா ராமா
4 -வது கிஷ்கிந்தா காண்டம்
ஹனுமான் எதிரில் வர ராமா ராமா
அவரால் சுக்ரீவனை ராமா ராமா
நேசங்கொண்டு யோசனைகள் ராமா ராமா
நீனிலத்தில் செய்துகொண்டீர் ராமா ராமா
சீதையின் நகைகளை ராமா ராமா
கண்டுமனங் கசிந்தீர் ராமா ராமா
சுக்ரீவன் தேற்றிடவே ராமா ராமா
துளைத்து விட்டீர் மாமரத்தை ராமா ராமா
வாலியை வதைத்து அவனை ராமா ராமா
வைகுந்தம் போக செய்தீர் ராமா ராமா
சீதையைத் தேடும்படி ராமா ராமா
சேதிசொல்லி விடுத்தீர் ராமா ராமா
நான்கு திசைகளிலும் ராமா ராமா
நலமுடன் தேடலுற்றார் ராமா ராமா
காடுமலை வனமெல்லாம் ராமா ராமா
கண்கூடாய்த் தேடுகிறார் ராமா ராமா
5 -வது சுந்தர காண்டம்
சீதை இருப்பிடத்தை ராமா ராமா
சம்பாதி உரைத்திடுவே ராமா ராமா
மயேந்திரம் ஏறியே ராமா ராமா
பாய்ந்தானே அனுமானும் ராமா ராமா
இலங்கணி அனுமானும் ராமா ராமா
கலங்கிட வடித்தானே ராமா ராமா
சீதையைத் தேடிக் கண்டாளே ராமா ராமா
சேதியடை யாளந்தன் ராமா ராமா
அசோகவன மழித்தான் ராமா ராமா
அசுரர்களை தான்வதைத்தான் ராமா ராமா
இலங்கைக்கு கொள்ளிவைத்து ராமா ராமா
கலங்கடித்தான் ராவணனை ராமா ராமா
சீதை தந்த சூடாமணி ராமா ராமா
அனுமானும் வாங்கி வந்தான் ராமா ராமா
இந்திரஜித்தின் அஸ்திரத்தால் ராமா ராமா
சந்திக்க அனுமானும் ராமா ராமா
ராவணனைக் கண்டு அனுமானும் ராமா ராமா
பாலாமைக்கும் புத்தி சொன்னான் ராமா ராமா
விதியை வெல்வாரில்லை ராமா ராமா
மதுவனம் அழித்தவர்கள் ராமா ராமா
6 -வது யுத்த காண்டம்
சேதுவை அணைகட்ட ராமா ராமா
சேனையுடன் போய்ச் சேர்ந்தீர் ராமா ராமா
சரணமடைந்த விபீஷணனுக்கு ராமா ராமா
சிரஞ்சீவி பதட்டம் தந்தாய் ராமா ராமா
ராவணாதி யசுரரைக் கொன்றாய் ராமா ராமா
ராக்ஷதர் வேரற்றுப்போக ராமா ராமா
சீதையை சிறைநீக்கு விட்டாய் ராமா ராமா
விபீஷணனுக்கு முடிதரித்தாய் ராமா ராமா
அயோத்திக்கு திரும்பிவர ராமா ராமா
சேதுவிற் குரைசெயதாய் ராமா ராமா
புஷ்பக விமானத்தில் ராமா ராமா
புண்ணிய முனிவரிடம் ராமா ராமா
போஜனம் அருந்தச் சென்றீர் ராமா ராமா
போகவிடுத் தனுமானை ராமா ராமா
பரனுயிரை காப்பாற்றிய ராமா ராமா
அயோத்தி நகர் வந்து சேர்ந்த ராமா ராமா
மகுடாபிஷேகங் கொண்ட ராமா ராமா
மகிழ்ச்சியுற வாழ்ந்திட்ட ராமா ராமா
குவலயத்தை ரட்சிக்கும் ராமா ராமா
குறைகளொன்றும் வாராது ராமா ராமா
ஆனந்த ராமாயணம் தியானம் சம்பூர்ணம்
~ ஓம் ~
அண்டர் நம் துயரம் தீர அயோத்திமா நகரில் வந்து
தண்டகாரணியம் சென்று சமுத்திர மீ வணையைக்கட்டி
கொண்டுரா வணனைமாட்டக் கோதண்டங் கையிலேந்தி
புண்டரீககக் கண்ணன் ராமன் பொன்னடிக் கமலல் போற்றி
1 - வது பாலகாண்டம்
தேவர் குறை தீர்த்திடவே ராமா ராமா
மூவரோடு அவதரித்தாய் ராமா ராமா
தசரதர்க்குப் பாலகனாய் ராமா ராமா
புஜபலத்தோடு ஜனித்தாய் ராமா ராமா
கோசலைதன் கர்பத்தில் ராமா ராமா
கூசாமலே நீ பிறந்தாய் ராமா ராமா
தவமுனிக்கு உதவி செய்ய ராமா ராமா
கவனமுடன் பின் சென்றாய் ராமா ராமா
தாடகையை சங்கரித்தாய் ராமா ராமா
பாடபுகழ் தானடைந்தாய் ராமா ராமா
கல்லைப் பெண்ணாக்கு வித்தாய் ராமா ராமா
வில் வளைக்க மிதிலை சென்றாய் ராமா ராமா
ஜனகன்வர லாறு கேட்ட ராமா ராமா
தனக்குப்பதில் முனியுரைக்க ராமா ராமா
தனுசைக் கையிலெடுத்தாய் ராமா ராமா
மனதில் கிலேசமுற்றாய் ராமா ராமா
வில்முறிய சீதைக்கண்டு ராமா ராமா
நல்மணஞ் செய்து கொண்டாய் ராமா ராமா
மங்களங்கள் பாடவே ராமா ராமா
தங்கனீர் மிதிலைதனில் ராமா ராமா
பரசுராமர் வில்முறித்தீர் ராமா ராமா
கரசனமா வயோத்தி சென்றீர் ராமா ராமா
சீதையுடன் வாழ்ந்திருந்தீர் ராமா ராமா
சிறப்பவே அயோத்தி நகர் ராமா ராமா
2 -வது அயோத்தியா காண்டம்
அயோதிக்கரசனாக ராமா ராமா
ஆவதனில் தசரதனும் ராமா ராமா
உந்தனையே வேண்டிக்கொண்டார் ராமா ராமா
சிந்தை களித்திருந்தார் ராமா ராமா
சிற்றன்னை கைகேயியை ராமா ராமா
பற்றில்லாது கூனியுமே ராமா ராமா
பக்குவமாய்த் தான் கலைத்து ராமா ராமா
பரதர் முடி பெற்றிடவே ராமா ராமா
உத்திரவு கேள் என்று ராமா ராமா
ஊக்கமுண்டாக்கி விட்டாள் ராமா ராமா
தாய் மொழி தவராமலே ராமா ராமா
தவவேடம் தான் கொண்டாய் ராமா ராமா
தசரதரும் விசனம் கொள்ள ராமா ராமா
தானடைந்தாய் கானகமும் ராமா ராமா
சீதையுடன் புறப்படவே ராமா ராமா
லக்ஷ்மணர் கூடவந்தார் ராமா ராமா
பக்தரெல்லாம் புலம்பிடவும் ராமா ராமா
பலநீதி சொல்லி தானகன்றாய் ராமா ராமா
கங்கை கரை அடைந்தாய் ராமா ராமா
நங்கை சீதையுடன் ராமா ராமா
ஒடம்விட்ட குகனுடன் ராமா ராமா
உளவுகொண்டு அங்கிருக்க ராமா ராமா
சேனையுடன் பரதன் வர ராமா ராமா
சிறப்புடனே பாதுகைக்கு ராமா ராமா
பட்டங்கட்டி அரசு செய்ய ராமா ராமா
பரதரும் திரும்பிச் சென்றார் ராமா ராமா
3 -வது ஆரண்ய காண்டம்
அத்திரி முனியைக் கண்டு ராமா ராமா
அப்புறம் தண்டகம் சென்றாய் ராமா ராமா
கொடிய விராதகனை ராமா ராமா
மடிய சங்காரம் செய்தாய் ராமா ராமா
தண்டக வனத்து ரிஷிகள் ராமா ராமா
அண்டவர காத்து நின்றீர் ராமா ராமா
பஞ்சவடி தீரம் சென்றாய் ராமா ராமா
பர்ணசாலை கட்டி நின்றீர் ராமா ராமா
சூர்ப்பான் தம்பி என்றீர் ராமா ராமா
தம்பியால் பங்கம் அடைந்தாள் ராமா ராமா
வெம்பியமனம் வாடினாள் ராமா ராமா
கரதூஷ்ணாதியரை ராமா ராமா
வரைமுறை இட்டாள் ராமா ராமா
கோதண்டத்துக்குச் சிறையாக ராமா ராமா
கூகுரலிட்டோடி வந்தார் ராமா ராமா
சூர்பனகை தூண்டுதலால் ராமா ராமா
ஆர்ப்பரித்தான் ராவணனும் ராமா ராமா
மாரீசனை மானாகவர ராமா ராமா
மருமகனும் வேண்டிக்கொண்டான் ராமா ராமா
மாரீச்சன் மறுத்ததற்கு ராமா ராமா
தாறுமாறாய்க் கூறிவிட்டான் ராமா ராமா
சீதை முன்னே மான் வரவே ராமா ராமா
அதைப்பிடிக்க பின் சென்றாய் ராமா ராமா
அம்புபட்டு விழுந்தது மான் ராமா ராமா
நம்பும்படி கூக்குரலிட ராமா ராமா
சிந்தை கலங்கிடவே ராமா ராமா
சீதை வருந்தினாளே ராமா ராமா
ராவண சந்நியாசி வந்தான் ராமா ராமா
நிலத்தொட சீதையை ராமா ராமா
தேரின்மேல் எடுத்துச் சென்றான் ராமா ராமா
தெரிந்து எதிர்க்க ஜடாயுவும் ராமா ராமா
சிறகொடிந்து நிலத்தில் விழ ராமா ராமா
சீதை வரம் தந்து சென்றாள் ராமா ராமா
தேடி வரும் வழியில் ராமா ராமா
தென்பட்ட ஜடாயுவுக்கு ராமா ராமா
நல்வரமும் தந்தளித்தாய் ராமா ராமா
செல்வழியில் கவந்தன் வர ராமா ராமா
சேர எமலோகம் தந்தீர் ராமா ராமா
சபரிக்கு முக்தி தந்தீர் ராமா ராமா
நல்வரமும் தான் அளித்தாய் ராமா ராமா
4 -வது கிஷ்கிந்தா காண்டம்
ஹனுமான் எதிரில் வர ராமா ராமா
அவரால் சுக்ரீவனை ராமா ராமா
நேசங்கொண்டு யோசனைகள் ராமா ராமா
நீனிலத்தில் செய்துகொண்டீர் ராமா ராமா
சீதையின் நகைகளை ராமா ராமா
கண்டுமனங் கசிந்தீர் ராமா ராமா
சுக்ரீவன் தேற்றிடவே ராமா ராமா
துளைத்து விட்டீர் மாமரத்தை ராமா ராமா
வாலியை வதைத்து அவனை ராமா ராமா
வைகுந்தம் போக செய்தீர் ராமா ராமா
சீதையைத் தேடும்படி ராமா ராமா
சேதிசொல்லி விடுத்தீர் ராமா ராமா
நான்கு திசைகளிலும் ராமா ராமா
நலமுடன் தேடலுற்றார் ராமா ராமா
காடுமலை வனமெல்லாம் ராமா ராமா
கண்கூடாய்த் தேடுகிறார் ராமா ராமா
5 -வது சுந்தர காண்டம்
சீதை இருப்பிடத்தை ராமா ராமா
சம்பாதி உரைத்திடுவே ராமா ராமா
மயேந்திரம் ஏறியே ராமா ராமா
பாய்ந்தானே அனுமானும் ராமா ராமா
இலங்கணி அனுமானும் ராமா ராமா
கலங்கிட வடித்தானே ராமா ராமா
சீதையைத் தேடிக் கண்டாளே ராமா ராமா
சேதியடை யாளந்தன் ராமா ராமா
அசோகவன மழித்தான் ராமா ராமா
அசுரர்களை தான்வதைத்தான் ராமா ராமா
இலங்கைக்கு கொள்ளிவைத்து ராமா ராமா
கலங்கடித்தான் ராவணனை ராமா ராமா
சீதை தந்த சூடாமணி ராமா ராமா
அனுமானும் வாங்கி வந்தான் ராமா ராமா
இந்திரஜித்தின் அஸ்திரத்தால் ராமா ராமா
சந்திக்க அனுமானும் ராமா ராமா
ராவணனைக் கண்டு அனுமானும் ராமா ராமா
பாலாமைக்கும் புத்தி சொன்னான் ராமா ராமா
விதியை வெல்வாரில்லை ராமா ராமா
மதுவனம் அழித்தவர்கள் ராமா ராமா
6 -வது யுத்த காண்டம்
சேதுவை அணைகட்ட ராமா ராமா
சேனையுடன் போய்ச் சேர்ந்தீர் ராமா ராமா
சரணமடைந்த விபீஷணனுக்கு ராமா ராமா
சிரஞ்சீவி பதட்டம் தந்தாய் ராமா ராமா
ராவணாதி யசுரரைக் கொன்றாய் ராமா ராமா
ராக்ஷதர் வேரற்றுப்போக ராமா ராமா
சீதையை சிறைநீக்கு விட்டாய் ராமா ராமா
விபீஷணனுக்கு முடிதரித்தாய் ராமா ராமா
அயோத்திக்கு திரும்பிவர ராமா ராமா
சேதுவிற் குரைசெயதாய் ராமா ராமா
புஷ்பக விமானத்தில் ராமா ராமா
புண்ணிய முனிவரிடம் ராமா ராமா
போஜனம் அருந்தச் சென்றீர் ராமா ராமா
போகவிடுத் தனுமானை ராமா ராமா
பரனுயிரை காப்பாற்றிய ராமா ராமா
அயோத்தி நகர் வந்து சேர்ந்த ராமா ராமா
மகுடாபிஷேகங் கொண்ட ராமா ராமா
மகிழ்ச்சியுற வாழ்ந்திட்ட ராமா ராமா
குவலயத்தை ரட்சிக்கும் ராமா ராமா
குறைகளொன்றும் வாராது ராமா ராமா
ஆனந்த ராமாயணம் தியானம் சம்பூர்ணம்
~ ஓம் ~
அதுதான் இந்தியன்
சரியாச் சொன்னீங்க
கருத்துகள் இல்லை:
கருத்துரையிடுக